3 Eylül 2012 Pazartesi

KALPLİ- BALLI KREP


KALPLİ- BALLI KREP
KALPLİ- BALLI KREP 



Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 tatlı kaşığı maya
3,5 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Bal
Yapılışı:
Derin bir kapta bal hariç tüm malzemeleri güzelce çırpın. Boza kıvamında bir hamur elde edin. Tavayı birkaç damla sıvıyağ ile yağlayınız. Kalıbı tavanın içine koyup bir kaşık hamurdan dökün. Bir tarafı pişince kalıptan çıkarıp arka tarafını da pişirin. Pişen kreplere bal dökerek servis yapın.
Not: hamurdan şekilli krepler yapmak istemiyorsanız, tavaya kepçe ile dökerek aynı hamur ile büyük kreplerde yapabilirsiniz. Ballı sevmiyorsanız, aynı hamurla yaptığınız krepleri zeytin, peynir vb. ile de yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...