29 Eylül 2012 Cumartesi

PATATESLİ KARALAHANA


PATATESLİ KARALAHANA
PATATESLİ KARALAHANA


Malzemeler:
1 demet karalahana
1 adet orta boy kuru soğan
2 küçük veya bir büyük patates
1 havuç
3 adet domates
1 adet biber
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
3 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Lahanalar ayıklanıp yıkanır. Sapları ile beraber doğranır. Geniş bir tencerede su kaynatılır. Lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür.

 Soğan tavla zarı iriliğinde doğranır. Zeytinyağı eklenerek kavrulur. Küçük doğradığımız biber ve küp doğradığınız domatesler eklenir. Salça katılarak kavrulur.

 Lahanalar, küp doğradığımız patatesler ve havuç eklenerek 2-3 dakika daha kavrulur. Yarsısı geçecek kadar kaynamış su ve tuzu eklenir. Altı kısılarak sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...