1 Eylül 2012 Cumartesi

BAMYA YEMEĞİ


BAMYA YEMEĞİ



Malzemeler:
500 gr taze bamya
150gr yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
Su, tuz
Yapılışı:
Bamyalar önce yıkanıp sonra ayıklanır. (önce yıkamamızın sebebi salyalanmaması için )kıyma tencereye alınarak kavrulur. Soğanlar tavla zarı şeklinde doğranarak kıymaya eklenir.  Soğanlar kavrulunca ince doğranmış domatesler ve salça eklenir. Ayıklanmış bamyalar eklenerek fazla karıştırılmadan hafifçe kavrulur. Bamyaların üstünü geçecek kadar kaynamış su, tuz ve yarım limonun suyu eklenerek tencerenin altı kısılır. Bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...