21 Ocak 2013 Pazartesi

ETLİ BEYAZ LAHANA SARMASI


ETLİ BEYAZ LAHANA SARMASI

ETLİ BEYAZ LAHANA SARMASI



Malzemeler:
1 adet büyük boy dolmalık lahana
3 adet orta boy kuru soğan
259 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2-3 adet domates
1 -2 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 kaşık salça
Yapılışı:
Lahanayı yapraklarına ayırıp dağılmayacak şekilde haşlıyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Biberi ve domatesi küçük doğrayıp soğana ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz. Pirinci yıkayıp ekliyoruz. Baharatları ve kıymayı ekliyoruz. Yağı ve 1,5 kaşık salçayı ekleyerek karıştırıyoruz. Lahana yapraklarını açıp içten biraz koyarak güzelce sarıyoruz. Tencerenin dibine lahanaların kenarlarından çıkan parçaları döşüyoruz. Yaptığımız sarmaları sıra ile tencereye diziyoruz

. Kalan salçayı sıcak su ile inceltiyoruz ve sarmaların üzerine döküyoruz. Sarmaların üzerine geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve üzerine bir tabak kapatıyoruz. Bir ağırlık koyarak kısık ateşte 30- 4- dakika pirinçler pişene kadar pişiriyoruz. Yoğurtla beraber sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...