21 Ocak 2013 Pazartesi

TAVUKLU PAKET BÖREĞİ


TAVUKLU PAKET BÖREĞİ

TAVUKLU PAKET BÖREĞİ



Malzemeler:
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranıp haşlanmış havuç
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta sarısı
4 adet yufka
tuz, karabiber

Yapılışı:
Soğan zar büyüklüğünde doğranıp tavaya alınır. Çeyrek çay bardağı zeytinyağı eklenerek kavrulur. Biberler ince doğranarak soğanlara eklenir. Birkaç kez çevrilince bezelyeler , havuçlar ve küçük küçük doğradığımız tavuklar eklenerek birkaç dakika pişirilir. Tuz ve karabiber eklenerek altı kapatılır.

 Yufkalar açılarak üst üste dizilir. Önce artı şeklinde dörde sonra sekize bölünür. Geniş kenara tavuklu harçtan koyulup fazla sıkmadan paket şeklinde katlanır. Fırın kağıdı serilmiş ve altı yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalara aynı işlemler uygulanır. Yumurta sarısına 1 kaşık sıvıyağ eklenerek böreklerin üstüne sürülür. Üzerine çörek otu, susam, haş haş tohumu serpilerek

 orta dereceli ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...