21 Ocak 2013 Pazartesi

GALETA UNLU POĞAÇA


GALETA UNLU POĞAÇA
GALETA UNLU POĞAÇA



Malzemeler:
Yarım paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak un
1 yumurta sarısı
İç Malzemesi:
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet yumurta beyazı
4 yemek kaşığı galeta unu
Yapılışı:
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır. Rendelenmiş haşlanmış patatesler ve kaşar peyniri karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekilde içi açılır. İçine bir kaşık iç harcından koyularak yuvarlak poğaça şeklinde kapatılır. Poğaçanın üstü önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.

 Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...