21 Ocak 2013 Pazartesi

PORTAKALLI TART


PORTAKALLI TART

PORTAKALLI TART



Malzemeler:
4 adet portakalın kabuğu
1 paket margarin( eritilmiş)
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Yapılışı:
4 adet portakalın kabuğunu soyup tencereye alıyoruz. 4 kez suyunu değiştirerek haşlayıp suyunu süzüyoruz. 2 su bardağı toz şekerle robotta çekiyoruz. Margarini eritip yoğurma kabına alıyoruz. Yoğurt kabartma tozu ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru iki parçaya ayırıyoruz.  Bir parçasını merdane ile tepsinin büyüklüğüne göre  açıyoruz. Tepsiyi margarin ile yağladıktan sonra açtığımız parçayı tepsiye yayıyoruz. Arasına portakallı harcı dökerek her tarafına yayıyoruz. İkinci hamur parçasını açıp üzerine yayıyoruz. 180 dereceye ararlı fırında üstü çok kızarmadan pişiriyoruz. Fırından çıkarıp kesiyoruz ve üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.


Afiyet olsun.
Not: Bu tarifi sevgili arkadaşım Nihal’ den aldım. Kendisine çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...