9 Ocak 2013 Çarşamba

PİZZA


PİZZA

PİZZA



Malzemeler:
Hamuru için:
2 bardak süt (1’i kaynamış, 1’ i soğuk olacak)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağından az sıvıyağ
1 paket yaş maya
Alabildiğine un
Üzeri için:
5-6 adet çarliston biber
1 fincan sıvıyağ
3 kaşık salça
Salam, sosis, sucuk, mısır, zeytin, domates, kaşar peynir rendesi (evde hangi malzemeniz varsa onu kullanın ben öyle yaptım, bazısı çok bazısı az isteğe göre)
Yapılışı:
Yoğurma kabına sütü ve yaş mayayı alıp eritiyoruz. Diğer malzemeleri karıştırarak hamur yapıyoruz. Hamuru iki katı olana kadar üzerini nemli bir bezle örtüp mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamuru ikiye bölüp fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Biberleri halka halka doğrayıp tavaya alıyoruz. Sıvı yağı ekleyerek biraz öldürüyoruz. Salçayı da ekleyerek pişiriyoruz. Biberli salçalı karışımı hamurun üzerine sürüyoruz.

 Üzerini iç malzeme ile döşeyip

önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

 Çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına sokuyoruz. Kaşarlar eriyince dilimleyip sıcak servis yapıyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...