17 Mart 2013 Pazar

CEVİZLİ BROWNİ


CEVİZLİ BROWNİ
CEVİZLİ BROWNİ


Malzemeler:
1 su bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
1,5 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
2/3 su bardağı kakao
yarım tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı iri doğranmış ceviz
Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker mikserle iyice çırpılır. Yağ eklenerek çırpılır. Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu, kakao ve bir fiske tuz karıştırılır. Kuru malzeme sıvı malzemeye eklenerek iyice karıştırılır. Karışımdan 1 çorba kaşığı bir kaseye ayrılır. Cevizlerde eklenerek karıştırılır. 24 cm lik kek kalıbı yağlanır. Erimiş margarini eklemeden önce kalıbı bir fırça ile yağlayın. Kek Karışımını kalıba dökün.

 Önceden Isıtılmış fırında pişirin. Ayırdığımız hamura bir kaşık su ekleyip inceltiyoruz. Bir fırça ile fırında çıkan kekin üzerine sürüyoruz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...