31 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAKLA


ZEYTİNYAĞLI BAKLA
ZEYTİNYAĞLI BAKLA


Malzemeler
Yarım kilo bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 su bardağı sıcak su
4 dal dere otu
Yapılışı:
Baklaların uçlarını bıçakla kesip temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için un ve yarım limonun suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin.

 Soğanı ve sarımsakları soyun. Yağı tencerede ısıtıp ince doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin. Baklaları süzüp tencereye ilave edin. Karıştırıp iki dakika daha soteleyin.

 'Üzerine şekeri ve tuzu serpip sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin  . Kapağı kapaIı olarak soğumaya bırakın. Üzerini dereotu ile süsleyip dilerseniz sarımsakIı yoğurtla servis yapın.

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...