29 Mart 2013 Cuma

ENGİNARLI PİLAV


ENGİNARLI PİLAV
ENGİNARLI PİLAV


Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
5-6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
¾ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Pirinçler ılık tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkayıp süzülür. Soğan,  küp doğranmış enginar tencereye alınır. Zeytinyağı ilave edilerek yumuşayana kadar sotelenir. Pirinçler ilave edilerek birkaç dakika pirinçler şeffaflaşana kadar kavrulur. İri doğranmış taze soğanlar ve ince doğranmış dere otları eklenir. 

Tuz ve şeker eklenir. Birkaç kere çevrilir. 3,5 su bardağı kaynamış su eklenir kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dakika demlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...