17 Mart 2013 Pazar

MAYALI AY ÇÖREĞi


MAYALI AY ÇÖREĞi
MAYALI AY ÇÖREĞi


MalzemeIer :
Hamuru için
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi
peynir
maydanoz
Üzeri için
Yumurta Sarısı
Çörek otu
Yapılışı
Süt ısıtıIır. Yoğurma kabına alınır. Maya sütün içinde eritilir. Sıvı yağ, un, tuz eklenerek yoğrulur. 30-40 dakika mayalanmaya bırakılır. Peynir ve Maydanoz karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Hamur iki kat olunca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak elle açılır.ortasına peynirli harçtan koyulur.

iki ağzı birleştirilerek kapatılır Uçlarından içeri doğru kıvrılarak ay şekli verilir. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek

 180 derecede altı
 üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...