NİŞASTALI VE ANTEP FISTIKLI KURABİYE
"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
24 Haziran 2012 Pazar
22 Haziran 2012 Cuma
21 Haziran 2012 Perşembe
20 Haziran 2012 Çarşamba
LOR PEYNİRLİ TART
LOR PEYNİRLİ TART
Malzemeler:
1 ekmek hamuru
30 gr margarin
200 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
Ekmek hamurunu margarinle yoğuruyoruz. Üzerine bez örtüp kabarması için 10 dakika bekletiyoruz. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açıyoruz. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıyoruz.
Maydanozları yıkayıp kıyıyoruz. Maydanoz, lor peyniri, yumurta ve sütü bir kapta karıştırıyoruz. Hamurun üzerine yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Üçgen şeklinde dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
19 Haziran 2012 Salı
18 Haziran 2012 Pazartesi
ÜZÜMLÜ – CEVİZLİ KURABİYE
ÜZÜMLÜ – CEVİZLİ KURABİYE
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın. Un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp bıçakla çizgiler yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)