19 Haziran 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE


ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE 





Malzemeler:
500 gr kuru fasulye
1 büyük soğan
1 çarliston biber
2 kaşık zeytinyağı
2 domates
1 kaşık salça
Su
Tuz
 Taze nane
Yapılışı:
Kuru fasulyeler bir gece önceden suda bekletilerek şişirilir. Şişirilen fasulyeler tencereye alınıp üstünü geçecek kadar su konularak haşlanır. Üzerinde oluşan beyaz köpükler toplanır. Haşlanan fasulyeler süzülür. Soğan zar şeklinde doğranarak tencereye alınır. 2 kaşık zeytinyağı eklenerek öldürülür. Halka doğranan biber eklenir. Bir iki karıştırdıktan sonra küp doğranan domatesler ve salça eklenir domatesler hafif pişince haşlanmış kuru fasulyeler eklenir. 1-2 dakika pişirilince üzerini geçecek kadar kaynamış su eklenir. Tuzu katılarak altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Fasulyeler yumuşayınca altı kapatılır taze nane yaprakları doğranarak servis yapılır.
Not: yazın etli yemekler ağır olduğu için fasulyeyi zeytinyağlı yapıyorum ve nane çok yakışıyor. Mutlaka deneyiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...