24 Haziran 2012 Pazar

NİŞASTALI VE ANTEP FISTIKLI KURABİYE


NİŞASTALI VE ANTEP FISTIKLI KURABİYE





Malzemeler:
1 su bardağı buğday nişastası
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5- 3 bardak un
Üzeri için:
1 su bardağı kırık Antep fıstığı
1 yumurta beyazı
Yapılışı:
Yumurtalardan birinin beyazını ayırın. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp halka şeklini verin. Önce yumurta akına sonra kırık Antep fıstığına bulayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...