21 Haziran 2012 Perşembe

KAYISILI MUHALLEBİ


KAYISILI MUHALLEBİ




6 kişilik

Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım kilo karısı (ister taze ister kuru)
Yapılışı:
Sütü tencereye alıyoruz. Yumurta, toz şeker ve unu ilave edip elle veya mikserle iyice çırpıyoruz. Orta ateşe alıp sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Vanilyayı ilave edip ocaktan alıyoruz. Muhallebiyi servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. Kayısıları yıkayıp bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip kayısılar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Kayıları süzüp ince süzgeçten ezerek geçirip püresini çıkartıyoruz.(isterseniz pişmiş kayısıları bütün olarak da kullanabilirsiniz)muhallebilerin üzerini kayısılar ile süsleyerek soğuk servis yapıyoruz.( taze kayısı püresi yaptıysanız püreye 1 çorba kaşığı pudra şekeri ekleyebilirsiniz. Ekşiliğini kırıyor.)

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...