19 Haziran 2012 Salı

KÖFTELİ BEZELYE


KÖFTELİ BEZELYE





Malzemeler:
500 gr iç bezelye
1 soğan
2 domates
Zeytinyağı
Köftesi için:
200 gr kıyma
1 soğan
1 tatlı kaşığı galeta unu veya 1 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yumurta
Tuz
Yapılışı:
Köfte için soğan rendelenir ve köftenin diğer malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır unlanmış bir tepsiye alınarak her tarafı una bulanır. Sağan zar şeklinde doğranarak tencereye alınır. 1 kaşık zeytinyağı eklenerek kavrulur. Küp doğranmış domatesler eklenir domatesler yarı pişince yıkanmış bezelyeler eklenir. Bezelyeler birkaç dakika pişince kaynamış su ve köfteler eklenir. Tuzu katılır. Tencerenin altı kısılarak pişmeye bırakılır. Köfteler ve bezelyeler pişince altı kapatılır. Sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...