20 Haziran 2012 Çarşamba

LOR PEYNİRLİ TART



LOR PEYNİRLİ TART


Malzemeler:
1 ekmek hamuru
30 gr margarin
200 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 kahve fincanı süt
Yapılışı:
Ekmek hamurunu margarinle yoğuruyoruz. Üzerine bez örtüp kabarması için 10 dakika bekletiyoruz. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açıyoruz. Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayıyoruz.

 Maydanozları yıkayıp kıyıyoruz. Maydanoz, lor peyniri, yumurta ve sütü bir kapta karıştırıyoruz. Hamurun üzerine yayıyoruz.

 Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Üçgen şeklinde dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...