24 Haziran 2012 Pazar

NAR EKŞİLİ BUĞDAY SALATASI


NAR EKŞİLİ BUĞDAY SALATASI



Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış buğday
3-4 dal taze soğan
3-4 dal dereotu
2-3 dal taze nane
Tuz,
1 limon suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Dereotu, nane ve taze soğan ince ince doğranır bir kaseye alınır. Haşlanmış buğdaylar eklenir.1 limonun suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz küçük bir kasede karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. Salata sosu buğdayların üzerine dökülerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak servis yapılır.
Not: İsterseniz limon yerine sirke kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...