VİŞNE ŞERBETİ
"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
20 Temmuz 2012 Cuma
19 Temmuz 2012 Perşembe
SAHURDA ÇAYA DİKKAT !
Sahurda çayın dozunu iyi ayarlayın...
İftarda da sahurda da çay olmazsa olmaz...Fatat bugün Anadolu Ajansı'nda yer alan bir haberden ramazan sofralarında çay tüketimine dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik...
Çay |
Kardiyolog Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, ''Özellikle sahurda sıvı ihtiyacını gidermek için bol miktarda içilen çay, vücudu susuz bırakabilir'' dedi
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında iftar sonrası istenildiği kadar çay içilebileceğini ancak, sahurda bunu sınırlamak gerektiğini belirtti.
Birçok ailede yaygın olarak iftarda ve sahurda yemekle birlikte çay tüketildiğini ifade eden Oğuzhan, şunları anlattı:
''Çayın idrar söktürücü etkisi var. Özellikle sahurda sıvı ihtiyacını gidermek için bol miktarda içilen çay, vücudu susuz bırakabilir. Bu nedenle sahurda çay yerine su tercih edilmeli. Vücudunuza su depolamak isterken, su kaybıyla karşılaşabilirsiniz. Yemekle birlikte çay içilmesi hem yetişkinlerde hem de çocuklarda demir emilimini etkileyebiliyor. Bu nedenle çayın da iftarda yemekle birlikte değil, en az yemekten 45 dakika sonra içilmesini tavsiye ediyoruz.''
İftar ve sahur arasında da bol sıvı tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Oğuzhan, yağ içeriği az olan ayran, su, kalp ve tansiyon rahatsızlığı yoksa maden suyu, az şekerli komposto, hoşaf tüketilebileceğini, hazır meyve suları yerine de taze sıkılmış meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.(AA)
17 Temmuz 2012 Salı
16 Temmuz 2012 Pazartesi
14 Temmuz 2012 Cumartesi
Büyükçekmece 13.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde Ev Hanımlardan 440 Çeşit Yemek
Büyükçekmece 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali
kapsamında, 440 ev hanımı 440 çeşit yemek yaparak katılımcılara ikram etti.
Festivale 56 ülkeden katılan misafirler, yemeklere tam not verdi.
10 Temmuz 2012 Salı
POSALI BESİNLER KOLON KANSERİNDEN KORUYOR
Prof. Dr. Ağalar, ''Posadan zengin gıdalarla beslenmek ve
uygun tarama testleri ile kolon kanserinden korunmak mümkün olabilir'' dedi.
9 Temmuz 2012 Pazartesi
MEYAN, YILIN BİTKİSİ…
Almanya'nın Würzburg
Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası toplantıda meyan bitkisinin, Dünya
Doğayı Koruma Vakfı ve Yaban Hayatı İzleme Ağı tarafından yılın bitkisi
seçildiği bildirildi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam
Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.
Dr. Şengül Karaman, Meyanın kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyici etkisi
olduğunu belirterek, Meyan köklerinin doğal diyabet önleyici olarak da
kullanılabildiğini kaydetti.
Karaman, Meyan kökünün karaciğer
enzimlerini düzenleyici etkisinin de araştırılmakta olduğunu ifade ederek,
bitkinin yaşlanma önleyici özelliğinin de çalışmalarla kanıtlanmış durumda
olduğunu belirtti. (A.A.)
Biz de sayfamızda ilerleyen
günlerde evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bir Meyan Kökü Şerbeti tarifi
paylaşacağız…
7 Temmuz 2012 Cumartesi
SALATAYI YAĞLI YEMEK YARARLI
Yaz ayları geldiğinde hepimizde bir diyet tutkusu başlıyor.
Bütün diyetlerde de işe yağ tüketimi azaltarak başlanır. Bol bol salata
tüketmenin sağlıklı olduğunu hepimiz biliriz. Hatta sofralarımızın olmazsa
olmazlarından biridir salata. Peki, salatalarımızı yağsız mı hazırlamamız
gerekiyor? Yapılan son araştırmalar sonucunda salatayı yağsız yemenin değil,
yağlı yemenin sağlığa daha yararlı olduğu tespit edildi.
4 Temmuz 2012 Çarşamba
Trakya Ev Yemekleri Yarışması
Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar
Yağlı Güreşleri nedeniyle bir de yemek yarışması düzenlendi.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)