14 Temmuz 2012 Cumartesi

Büyükçekmece 13.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde Ev Hanımlardan 440 Çeşit Yemek



Büyükçekmece 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 440 ev hanımı 440 çeşit yemek yaparak katılımcılara ikram etti. Festivale 56 ülkeden katılan misafirler, yemeklere tam not verdi.


Büyükçekmece 13. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 56 ülkeden gelen 1600 kişi misafir edildi. Festivalde Büyükçekmeceli 440 ev hanımı 440 çeşit yemek ve tatlı hazırlayarak yabancı misafirlere ikram etti. Amerika, Afrika ve Güney Kore gibi dünyanın farklı yerlerinden festivale katılanlar, ikramlara tam not verdi. Amerika'dan gelen bir Grup Genç, başta baklava olmak üzere yemekleri çok beğendiklerini söyledi. Güney Kore'den gelenler ise kendi ülkelerinde yemeklerin baharatının çok olduğunu, Türk yemeklerinin damak zevklerine hitap ettiğini anlattı. Festivale Afrika'dan gelen gençler de tatlı ve börekleri sevdiklerini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festivalin ilk düzenlendiğinde uluslararası boyutta olmadığını ancak artık bu durumu aştıklarını ve çok sayıda yabancı misafir ağırladıklarını belirtti. Festivale katılan insanların ülkelerine döndüklerinde Türkiye ve Türk insanı hakkında anlatacaklarının önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün, "Koymuş olduğumuz hedefe ulaştık. Şu anda yurt dışında ülkemizin tanıtımını yapan 16 binden fazla fahri turizm elçimiz var. Çıtayı sürekli olarak yükselteceğiz. Organizasyonumuzun, dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali ilan edileceğine olan inancım tamdır." diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...