4 Temmuz 2012 Çarşamba

Trakya Ev Yemekleri Yarışması



Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri nedeniyle bir de yemek yarışması düzenlendi.


Trakya Ev Yemekleri Yarışması'na 3 kategoride 124 yemek katıldı.
Jüri üyeleri yemeklerden tadarak oy verdi.
Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği Trakya Ev yemekleri Yarışması'na etlilerde 31, hamur işlerinde 52, tatlılarda ise 41 yemek katıldı. Tarihi Kervansaray Oteli bahçesinde düzenlenen yarışmada üzerlerine numaralar verilen yemekleri beşer kişilik jüri üyeleri tadarak değerlendirdi.
Yapılan değerlendirmenin ardından tatlılarda, 98 puan alan Nişan Kurabiyesi ile Nayide Loca birinci, 83 puan alan Padişah Tatlısı’yla Serap Sert ikinci, 82 puan alan Zerde Tatlısı’yla Özlem Yiğitoğlu üçüncü oldu. Hamur işlerinde 93 puan alan Cevizli Börek ile Filiz Karakaçan birinci, 85 puan alan Piruhi ile Sevile Karakütük ikinci, 82 puan alan Kandilli Köy Mantısı ile Begüm Çorbacı üçüncülüğü elde etti.

Etlilerde ise 95 puan alan Zırba Yemeği ile Lütfiye Yıldız birinci, 91.40 puan alan Bıldırcın Kapama ile Safiye Keke ikinci, 90.60 puan alan Ciğer Barma ile Yücel Ören de üçüncülüğü kazandı.

Yarışmada dereceye giren birincilere ödüllerini Edirne Valisi Gökhan Sözer verdi. Dereceye giren yarışmacılar Edirne Belediyesi'nden küçük altın, Trakya Birlik'ten kepçe figürlü plaket ve Trakya Un Sanayi'nin hazırladığı gıda paketlerini kazandı.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...