16 Temmuz 2012 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


HAŞHAŞLI REVANİ


                                                                     HAŞHAŞLI REVANİ



Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
 Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
Şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
2-3 damla limon
Kreması:
Yarım litre süt
1 paket vanilyalı puding( 750 ml süt iler yapılanlardan)
Yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemesi tencereye koyularak kaynatılır. Kıvamını bulunca limon damlatılarak altı kapatılır.( şerbetln kıvama geldiğini anlamak için bir tabağa bir damla damlatıyoruz akıp dağılmıyorsa olmuştur. Bu tatlının şerbetini çok koyu kaynatmamalıyız).
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı, yoğurdu,  irmiği katıp karıştırıyoruz. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Haşhaşları da ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış büyük boy kare borcam tepsiye döküyoruz.

 Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca tatlıyı kesip ılık şerbeti döküyoruz.

Tatlı şerbetini çekerken pudingi pişiriyoruz. 750 ml sütle yapılan pudingi koyu krema kıvamında olsun diye 500 ml sütle pişiriyoruz. Şerbetini çeken tatlının üzerine döküyoruz.

 Soğutup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...