19 Temmuz 2012 Perşembe

ZEBRA KEK


ZEBRA KEK
                                                                   ZEBRA KEK



Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. Süt ve yağ eklenerek bir miktar daha çırpılır.  Un , kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir ve  karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru ikiye bölünür. Hamurun yarısına kakao eklenerek karıştırılır. Yuvarlak ve düz olan 30 cm lik fırın tepsisi yağlanır. Ortadan başlayarak bir kepçe beyaz harçtan dökülür. Beyaz harcın tam ortasına bir kepçe kakaolu harçtan dökülür. Hamurla bitene kadar bu işlem tekrarlanır.

 Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 30- 35 dakika pişirilir. Piştiğini anlamak için keke çöp şiş veya kürdan batıralım. Kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiştir. Kek soğuyunca dilimleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...