24 Kasım 2012 Cumartesi

ELMALI BİSKÜVİ TATLISI


ELMALI BİSKÜVİ TATLISI
ELMALI BİSKÜVİ TATLISI



Malzemeler:
1,5 paket pötibör bisküvi
Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı neskafe
Pudingi için:
2 paket muzlu puding
6 su bardağı süt
Elmalı harç için:
4 büyük elma
4 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pasta süsü
Yapılışı:
Elmalar soyulup rendelenir. Tavaya alınarak şeker ve tarçın eklenir. Yumuşayana kadar pişirilir ve soğutulur. Ayrı bir tencerede süt ve toz puding karıştırılarak pişirilir. Büyük boy kare borcam tepsinin altına bir sıra bisküvi dizilir. Kahveli sütlü karışım ile ıslatılır. Elmalı harçtan yayılır.

 Elmaların üzerine bir kat puding dökülür. Bir kat daha bisküvi dizilir.

 Kahveli süt ile ıslatılır. Elma ve puding dökülür. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır. Üzerine pasta süsleri serpiştirilir.

 Bir gece dolapta bekletilirse daha güzel olur.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...