12 Kasım 2012 Pazartesi

SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI


SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI
SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI



Malzemeler:
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet pırasa
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 kaşık un
1 su bardağı süt
6 bardak su
2 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
3 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
 Soğan tavla zarı şeklinde doğranır, biber ince ince doğranarak tencereye alınır. Zeytinyağı eklenerek kavrulur.

 Kabak, havuç, patates, kereviz küçük küpler halinde doğranarak tencereye eklenir.

 Pırasa ince ince doğranarak mısırla beraber tencereye eklenir. Birkaç dakika kavrulur.

 Altı bardak kaynamış su eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bir kasede un ve süt iyice karıştırılarak pürüzsüz hale getirilerek tencereye eklenir. Unlu karışım eklenirken tencere kaynayana kadar devamlı karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz eklenerek altı kapatılır. Dereotu ince doğranarak tencereye eklenir ve karıştırılır. Taze çekilmiş karabiber eklenerek sıcak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...