10 Kasım 2012 Cumartesi

ISPANAKLI –LORLU BÖREK


ISPANAKLI –LORLU BÖREK

ISPANAKLI –LORLU BÖREK



Malzemeler:
5 adet yufka
Yarım kilo yıkanmış, doğranmış ıspanak
150 gr. lor peyniri
1 adet kuru soğan
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Karabiber, kimyon
susam
Tuz
Yapılışı:
Ispanaklar kaynamış suda bir iki dakika bekletilip süzülür. Soğuyunca elimizle iyice suları sıkılarak geniş bir kaseye alınır. Kuru soğan yemeklik doğranarak ıspanaklara eklenir. Lor peyniri, az karabiber, tuz ve kimyon eklenerek karıştırılır. Böreğin iç harcı hazırlanır.  Bir kasede süt, yoğurt, sıvı yağ ve bir yumurta karıştırılarak kreması hazırlanır. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkalardan biri tepsiye serilir fazla kısımları tepsiden sarkıtılır. Kremadan yufkaya sürülür. Yufkalardan biri parçalanarak kıvrımlı bir şekilde tepsiye döşenir. Kremadan sürülerek ıspanaklı harçtan serpilir.


 Yufkalar bitene karar iki yufkada bir harç koyularak tepsi doldurulur. Yufkalar bitince tepsinin kenarlarından sarkan kısımlar üstüne doğru katlanarak börek kesilir. Kalan kremaya bir yumurta sarısı eklenerek böreğin üstüne sürülür. Susam, susam serpilerek kesilir.

Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...