10 Kasım 2012 Cumartesi

KIYMALI PİDE


KIYMALI PİDE
KIYMALI PİDE



Malzemeler:
Hamuru için:
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su ılık bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ilık süt ve su yoğurma kabına alınır. Yaş maya eklenerek eritilir. Sıvı yağ, tuz, şeker eklenerek karıştırılır. Aldığı kadar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Üzeri nemli bir bezle kapatılarak kabarması için 40 dakika dinlendirilir. Kıyma tavaya alınarak az bir yağ ile kavrulur. Yemeklik doğranan soğan ve ince doğranmış biber eklenerek kavrulur. Tuz, karabiber, ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur 5 parçaya bölünür. Her parça unlanmış tezgahta merdane ile uzun açılarak ortasına kıymalı harçtan koyulur.

 Ucundan başlayarak iki ucu bir araya getirilerek kapatılır.

 Hazırlanan pideler tepsiye dizilerek üzerine fırça sıvı yağ sürülür. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimleyerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...