18 Kasım 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


ZEYTİNYAĞLI PIRASA
ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Malzemeler:
1 kg pırasa
1 adet büyük havuç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, su
Yapılışı:
Pırasaların dış kabukları soyularak kalınca doğranır. Havuç soyularak doğranır.

 Tencereye zeytinyağı ve salça koyularak kızdırılır. Pırasalar ve havuçlar eklenerek birkaç kez çevrilir. Pirinç, tuz ve su eklenerek

pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ilık veya soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...