10 Kasım 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ


ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ

                                                      ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEĞİ



Malzemeler:
3 adet sapları ile kök kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
1 adet yeşilbiber
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kerevizler ayıklanıp yıkanır. Sapları kesilir. Kökleri iri küpler halinde doğranarak kararmaması için 1 limonun suyu eklenen suya yatırılır. Soğan yemeklik doğranır. Kereviz sapları ince  ince doğranarak soğanlara eklenir.

 2 kaşık zeytinyağı eklenerek kavrulur. İnce doğranmış biber ve küp doğranmış domates ve salça eklenerek kavrulur. Havuç, iri küpler halinde doğranmış patates ve limonlu sudan çıkarılan kök kerevizler eklenerek birkaç dakika pişirilir.

 Üzerine geçecek kadar kaynamış su, tuz ve bir limonun suyu eklenerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...