24 Kasım 2012 Cumartesi

ELMALI TART


ELMALI TART
ELMALI TART



Malzemeler:
Hamur için:
16 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı pirinç unu
250 gr margarin
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
3 adet ekşi elma
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
16 kaşık un, 6 kaşık pirinç unu ile karıştırılarak ortası havuz gibi açılır.1 yumurta, margarin toz şeker, kabartma tozu yoğurt eklenerek yoğrulur. Hamur biri büyük, biri küçük iki parçaya bölünerek buzdolabında 10 dakika dinlendirilir. Tart kalıbı margarin ile yağlanır. Büyük olan hamur parçası kalıp büyüklüğünde açılarak kalıba yerleştirilir. Elmalar soyulup ince dilimlenerek hamurun üzerine sıralanır. Tarçın ve pudra şekeri karıştırılarak elmaların üzerine serpiştirilir.

 Küçük olan hamur parçası açılarak şeritler halinde kesilir. Elmaların üzerine kafes şeklinde sıralanır.

 Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...