29 Nisan 2012 Pazar

BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI


BUĞDAYLI YOĞURT ÇORBASI


Malzemeler:
2 bardak haşlanmış buğday
6 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
Kırmızı yağ

Yapılışı:
 Bir kasenin içine yoğurt, un ve yumurta sarısı alınarak çırpılır. İçine bir bardak su eklenerek inceltilir. Tencerenin içine kalan 5 bardak su koyulur (ben 2 bardağını et suyu koydum ). 2 bardak haşlanmış buğday ve yoğurtlu karışım eklenir . Kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırılır. Kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı nane ve tuz eklenir (tuzu kaynamadan sakın eklemeyin yoğurt kesilir).  Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır. Kaseye aldıktan sonra kırmızı yağ gezdirilir.(isteğe göre tabi ki !Biz ailecek bayılırız )
Not: Kırmızı yağ sevmiyorsanız, nanesini içine koymayıp yağda kızdırıp üzerine gezdirin. Çünkü çorbanın içinde hiç yağ yok.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...