28 Nisan 2012 Cumartesi

SEBZELİ PİLAV

SEBZELİ PİLAV


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı garnitür
3 su bardağı kaynamış su
Tuz
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Pirinç ılık su ile ıslatılarak en az bir saat bekletilir.
Teflon tencereye zeytinyağı ve iyice yıkanmış olan pirinç alınır. Tuzu eklenerek pirinçler kavrulur. Garnitürler eklenir. (ben garnitürü havuç, patates ve bezelyeyi haşlayarak kendim yaptım ama hazırda kullanabilirsiniz.)3 bardak kaynamış su eklenerek altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Kağıt havlu kapatılarak demlenir.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...