28 Nisan 2012 Cumartesi

PATATESLİ GÖZLEME


PATATESLİ GÖZLEME




Malzemeler:
Yufka
Haşlanmış patates
Kırmızı toz biber, tuz, maydanoz

Yapılışı
Haşlanmış patatesleri iyice eziyoruz. Tuz, kırmızı toz biber ve ince doğranmış maydanoz ile karıştırarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Hazır yufkayı dörde bölüyoruz. İç harcından koyarak kare şeklinde katlıyoruz. ( siz daha büyükte yapabilirsiniz. Ben tavaya sığsın ve yemesi kolay olsun diye küçük yapıyorum). Teflon tavanın dibine bir damla yağ sürerek gözlemelerimizi  pişiriyoruz.
Not: Ben 4-5 adet yufkadan yapıp tek tek streç film ile kaplayarak dondurucuya koyuyorum. Okula gitmeden kahvaltıda oğluma pişiriyorum. Çok pratik oluyor.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...