28 Nisan 2012 Cumartesi

PATLICAN KEBABI


 PATLICAN KEBABI ( EV USULU )



Malzemeler:
800 gr. Haşlamalık dana eti
3 adet orta boy patates
2 adet irice kemer patlıcan
Domates, biber
Salça,tuz , kekik, nane

Yapılışı:


Etler yıkanarak düdüklü tencereye alınır. Üstüne su eklenerek kaynatılır oluşan köpükler alındıktan sonra biraz tuz koyularak düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Etler düdüklü tencerede 35 dk.haşlanır.
Etler haşlanırken patatesler soyulur ve iri şekilde doğranarak kızartılır. Patlıcanlarda alacalı soyulup iri şekilde doğranıp kızartılır.

 Haşlanan etler sudan çıkarılır ve fırın kabının altına etler üzerine patatesler ve patlıcanlar dizilir. En üstüne biberler ve domatesler dilimlenir.



 Bir kasede 1 tatlı kaşığı biber ve 1 tatlı kaşığı domates salçası kaynamış suda çözülür. Biraz tuz , nane ve kekik katılarak fırın kabına dökülür. Biraz daha kaynamış su eklenerek alüminyum folyo ile kaplanır. 250 derece ısıtılmış fırında 30 dk. Pişirilir. Üzerindeki folyo kaldırılarak kızarması için 10 dk daha pişirilir.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...