29 Nisan 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR


ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



Malzemeler:
4 adet orta boy enginar
1 adet limon
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 fincan bezelye (dondurulmuş veya taze )
Zeytinyağı, tuz
1,5 su bardağı su

Yapılışı:
Enginarlar tencereye dizilir. Bir adet limonun suyu sıkılarak enginarların üzerine gezdirilir. Havuç  ve patates küp şeklinde doğranır. Bezelyeler de eklenerek enginarların etrafına, tencerenin boş kalan kısımlarına koyulur.

 (bazen garnitür ayrıca haşlanıyor ama ben böyle yapıyorum hem daha pratik oluyor hem de garnitürler limonlu suda pişince daha lezzetli oluyor. Tuz ve 3 kaşık zeytinyağı ve 1,5 bardak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır. Enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yirmi dakika pişirilir. (enginarların pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabiliriz.)

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...