30 Nisan 2012 Pazartesi

KABAK ÇORBASI


KABAK ÇORBASI





Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy soğan
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1çay bardağı süt
Tuz, dereotu, pul biber
Yapılışı:
Soğan iri iri doğranarak zeytinyağı ile tencerede hafifçe kavrulur. Soyulup iri şekilde doğranan kabaklarda eklenir.
Kabak ve Soğan

 4 bardak su eklenerek kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kabaklar piştikten sonra blenderdan iyice çekilir. Bir kasenin içinde 2 kaşık un 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı su ile açılır. (ben kavrulmuş un koydum önceden çok miktarda unu kavurup bir kavanoza dolduruyorum ve gerektikçe kullanıyorum. Kavrulmuş un topaklanma yapmıyor. Normal un koyacaksak incelttikten sonra çorbaya katarken süzgeçten geçirerek dökelim). Ununu kattıktan sonra birkaç dakika karda kaynatıyoruz.tuzunuda ekleyip altını kapatıyoruz. Dereotu  ve pul biberle süslüyoruz.
Not: Çocuklarına sebze yedirmekte zorlananlar, Bağırsak problemi yaşayanlar mutlaka denesinler.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...