KREMALI SÜTLAÇ
"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
12 Eylül 2012 Çarşamba
11 Eylül 2012 Salı
8 Eylül 2012 Cumartesi
ÇETİN ALTAN’DAN LİMONATA TARİFİ...
ÇETİN ALTAN’DAN LİMONATA TARİFİ
...
" Yaşamında hiç limonata içmemiş biri,
limonatayı çok pahalı bir serinletici sanabilir. Oysa çok ucuz bir
serinleticidir. Bir bardak suya bir çorba kaşığı toz şekeri döküp, iyice
karıştırdıktan sonra, üstüne doğru dürüst sıkılıp çay süzgecinden geçirilmiş, yarım
limon suyu eklersin... Ve hepsini karıştırırsın.
Bardak, görkemli ve uzunca bir bardaksa,
yarım yerine bir limon sıkar, bir çorba kaşığı toz şekerini de, iki çorba
kaşığı yaparsın...
Bir limonata, dişleri donduracak kadar mı
soğuk olmalıdır?
Hayır, bardağın çevresine hafif bir buğu
yalazlanması yapacak kadar soğuk olmalıdır.
Ayrıca bardağın içine kalıp buz atılmalı
mıdır?
Hayır, gerekiyorsa bir tatlı kaşığı
dövülmüş buz atılmalıdır.
Yarım tekerlek bir limon dilimi, bardağın
kıyısına mı takılmalıdır, yoksa içine mi konmalıdır?
Bardağın kıyısına konduğu zaman, daha
dekoratif olur; dileyen, limonun kokusunu daha keskin duymak isterse, bardağın
kıyısına takılmış yarım dilimi bardağın içine atabilir.
İyi bir limonata yapmaya bu kadarı yeter
mi?
Yetmez.
Çentilmiş limon kabuğuyla bir sap taze
naneyi de, önce limonatanın içinde kısa bir süre tutup, sonra hepsini süzmek
gerekir.
Böyle bir limonata ultra süper bir
zenginlik sorunu mudur?
Hayır, sadece bir yaşam sevgisiyle, bir
yaşam zevki sorunudur.
Bu, çok önemli midir?
Bir kez gelinip, bir kez geçilen dünyayı,
en sade koşullar içinde dahi, ıskalamamanın göstergesi olduğu için, çok
önemlidir."
...
22 TEMMUZ 2012 TARİHLİ
MİLLİYETGAZETESİNSEKİ “ŞEYTANIN GÖR
DEDİĞİ” KÖŞESİNDEN…
6 Eylül 2012 Perşembe
5 Eylül 2012 Çarşamba
Vladimir Nabokov’dan yumurta tarifi…
Vladimir Nabokov’dan yumurta tarifi…
Maxime de la Falaise 1972 yılında bir yemek kitabı yazar. Bu
kitap için Vladimir Nabokov’dan bir yazı
ister. Nobokov da “Eggs à la Nabocoque”
başlıklı bir yazı yazar… İşte Nobokov’un yumurta tarifi…
4 Eylül 2012 Salı
3 Eylül 2012 Pazartesi
2 Eylül 2012 Pazar
ELİF ŞAFAK’TAN AŞURE TARİFİ
Öykülerde, romanlarda satır aralarındaki yemek tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü tarif Elif Şafak'tan....
1 Eylül 2012 Cumartesi
ORHAN VELİ KANIK’TAN MAYONEZLİ LEVREK TARİFİ
Kimi romanlarda, öykülerde büyük yazarlar yemekten de söz eder... Okurken karşıma çıkan bu tarifleri bundan böyle bloğumda sizlerle paylaşacağım...
İşte ilk yemek tarifi Orhan Veli'den...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)