FIRIN SÜTLAÇ
"Benim Soframda..." adlı yemek blogumuzda yer alan bütün yemek tarifleri, ölçüleri güvenilir, denenmiş tariflerdir. Türk ve Dünya mutfağından harika lezzetler "Benim Soframda..."
14 Mayıs 2012 Pazartesi
9 Mayıs 2012 Çarşamba
8 Mayıs 2012 Salı
7 Mayıs 2012 Pazartesi
SANAYAĞLI BÖREK
SANAYAĞLI BÖREK
Malzemeler:
4 adet yufka
Yarım paket margarin
Peynir, maydanoz
1 yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı:
Yufkaları artı şeklinde kesip dört parçaya bölüyoruz.(börekler küçük olsun isterseniz sekiz parçaya da bölebilirsiniz) Margarini bir tavada eritip üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalara bir fırça yardımı ile sürüyoruz. Peynir ve maydanozu karıştırarak yaptığımız harcımızı yufkaların geniş kenarına koyuyoruz. Börekleri gevşek bir şekilde paket gibi katlıyoruz. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süslüyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
5 Mayıs 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)