5 Mayıs 2012 Cumartesi

KALBURA BASTI


KALBURA BASTI


Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 kaşık yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kase dövülmüş ceviz
Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti kaynatmak için suyu ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısarak 15-20 dakika kaynatıyoruz. Altını kapatınca iki üç damla limon suyu ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için margarini, unu ve irmiği yoğurma kabına alıyoruz. Birbirine yediriyoruz. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğuruyoruz.( bardak ölçüleriniz normalden küçükse hamurunuz ele yapışabilir bu durumda bir miktar daha un ekleyebilirsiniz) Hamurdan küçük parçalar kopartarak elimizle yassılaştırıyoruz. Elimizin kenarı ile hafifçe bastırarak çukurluk oluşturuyoruz.


 İçine dövülmüş ceviz koyup iki ucunu birleştiriyoruz. Üzerini kalbura (süzgeçe) veya rendeye (ben rendeye bastırıyorum daha kolay oluyor) bastırarak şekillendiriyoruz.


 Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde ısıtılmış fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Hamur sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini döküyoruz. Üzerine bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini bekliyor soğuyunca servis ediyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...