7 Mayıs 2012 Pazartesi

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
1 bardak pilavlık bulgur
1 bardak yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 adet çarliston biber
2,5 bardak su
Tuz
3 kaşık zeytinyağı
Yapılışı: 
 Mercimekler haşlanarak suyu süzülür. Bulgur iyice yıkanır. Soğanlar ince kıyılarak zeytinyağında kavrulur. İnce doğranmış biber ve küçük doğranmış domates eklenir. Domatesler pişince bulgur ve mercimek eklenerek birkaç dakika kavrulur. 2,5 bardak kaynamış su eklenerek tencerenin altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu bitip bulgurlar göz göz olunca altı kapatılır. Kağıt havlu ile örtülüp kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...