14 Mayıs 2012 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ


FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler:
1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 yumurta sarısı
Yapılışı:
1 litre süt tencereye alınır. 1 çay bardağı pirinç yıkanır süte eklenir ve pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşamaya başlayınca 2 çay bardağı şeker eklenerek karıştırılır. Bir kasede  1 tatlı kaşığı buğday nişastası ve 1 çay kaşığı vanilya tencereden birkaç kaşık süt alınarak inceltilir ve tencereye dökülerek karıştırılır. Pirinçler pişince sütlaç ısıya dayanıklı kaplara bölünür. Bir kasede yumurta sarısı sütlaçtan alınan sütle karıştırılarak kapların en üstüne kaşıkla paylaştırılır.(yumurta sarısı sütlaçın daha güzel kızarmasını sağlıyor, yumurta sarısına sütü yavaş ve soğutarak ekleyelim kaynar koyarsak yumurta pişer).

 Fırın tepsisinin içine sütlaçlar dizilir tepsinin içine su dökülerek fırına verilir. Sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...