14 Mayıs 2012 Pazartesi

ŞEHRİYE ÇORBASI


ŞEHRİYE ÇORBASI


Malzemeler:
1 Adet küçük boy soğan
1 adet çarliston biber
2 adet domates
1 kaşık salça
 2 bardak et suyu
4 bardak su
1,5 çay bardağı yıldız şehriye
2 kaşık sıvı yağ
1 kase didiklenmiş et
Yapılışı:
Soğan, biber ince ince doğranarak tencereye alınır.2 kaşık zeytinyağında kavrulur. Domatesler rendelenerek soğanlara eklenir. 1 kaşık salça ve etlerde tencereye alınır. Domatesler pişince 2 bardak et suyu ve 4 bardak su eklenir. Su kaynayınca şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler pişince kaselere alınır ve limonla servis edilir.
Not: Et yerine tavuk ve tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Kıyma kullanmak isterseniz kıymayı soğanlarla kavurmayı unutmayalım.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...