7 Mayıs 2012 Pazartesi

SANAYAĞLI BÖREK


SANAYAĞLI BÖREK


Eskiden böyle derdik başka margarin pek kullanılmazdı şimdi sanayağı ile yapmanız gerekmese de margarinli börek demek garibime gitti.
Malzemeler:
4 adet yufka
Yarım paket margarin
Peynir, maydanoz
1 yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Yapılışı:
Yufkaları artı şeklinde kesip dört parçaya bölüyoruz.(börekler küçük olsun isterseniz sekiz parçaya da bölebilirsiniz) Margarini bir tavada eritip üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalara bir fırça yardımı ile sürüyoruz. Peynir ve maydanozu karıştırarak yaptığımız harcımızı yufkaların geniş kenarına koyuyoruz. Börekleri gevşek bir şekilde paket gibi katlıyoruz. Bütün yufka parçalarına aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ile süslüyoruz. Altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...