7 Mayıs 2012 Pazartesi

ELMALI YAŞ PASTA


ELMALI YAŞ PASTA


Annem küçükken bize yapardı bu tatlıyı. O zamanlar pastaneden pek pasta alınmadığı için yaş pasta derdik. Şimdi bu tatlıya yaş pasta denilmese de  ben yine de öyle söyleyeceğim.

Malzemeler:
1 adet elma
1 litre süt
1 yumurta
1 paket vanilya
2 paket kakaolu bisküvi
Yarım paket margarin
1-2 kaşık buğday nişastası
1,5 su bardağı un
1,5 bardak su
9 kaşık şeker
Yapılışı:
Sütün içine 1 yumurta kırılır. 1 paket vanilya ve 9 kaşık şeker konulur. Mikserle iyice çırpılır. 1,5 bardak un ve 2 kaşık nişasta 1,5 bardak su ile ayrı bir kapta çırpılır. Süzgeçten geçirilerek sütlü karışıma eklenir. Muhallebi kıvamına gelene kadar devamlı karıştırılarak pişirilir.  Ateşten inmesine yakın yarım paket margarin eklenerek iyice karıştırıp eritilir. (bu kadar karıştırmamıza rağmen yinede pütürlükler oldu ise mikser veya blender ile çırpınız) elma soyulur ve dörde bölünür. Çok ince bir şekilde dilimlenerek borcamın dibine dizilir. Elmaların üzerine bir kat krema dökülür. Arasına kakaolu bisküviler sıralanır.

 Kenarlara kırarak koyabilirsiniz. Bir kat daha krema dökülür ve tekrar bisküvi dizilir ve tekrar krema dökülür. Buzdolabında soğutulur. Soğuduktan sonra bir tepsiye veya tabağa ters çevrilerek servis edilir. Pastamızı servis etmeden hemen önce çevirelim ki elmalar kararmasın. Çevirmeden kalıbın kenarlarını bir bıçakla açalım pasta kolay çıksın.
Not: Uzun uzun krema yapmaya üşeniyorsanız iki paket 750 ml süt kullanılarak yapılan vanilyalı pudingi 500 ml sütle pişirip aynı işlemi uyguluyoruz.(süt miktarını azaltıyoruz ki puding biraz koyu krema kıvamında olsun). Aşağı yukarı aynı lezzeti veriyor. Aceleniz varsa böylede deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...