7 Mayıs 2012 Pazartesi

KABAK KARNIYARIK


KABAK KARNIYARIK


Malzemeler:
 4 adet kabak
1 adet orta boy soğan
1 adet biber
3 adet domates
100 gr kıyma
2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 kaşık salça
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kabakları alacalı veya kabak oyucu ile tırtıklı soyuyoruz. Bir bıçakla kabağın ortasından kenarlarda boşluk kalacak şekilde kapak gibi kaldırıyoruz. Kabak oyucu veya bıçakla kabağın içini çıkarıyoruz. ( oyma işini ucuna kadar yapalım) oyulan kabakları kızgın yağda kızartıyoruz. Kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz. İnce kıyılmış soğanları ve sarımsağı katıp kavuruyoruz. İnce doğranmış biberler ve küçük doğranmış domatesler ve bir kaşık salçayı ekleyerek iç harcı pişiriyoruz. Altını kapatıp 1 çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiber ekliyoruz. Kabakları fırın kabına dizip iç harcı dolduruyoruz. 1 kaşık salçayı 1 bardak sıcak su ile çözerek fırın kabına ekliyoruz. Fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...