14 Mayıs 2012 Pazartesi

EKŞİLİ KÖFTE


EKŞİLİ KÖFTE



Malzemeler:
300 gr dana kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 adet orta boy soğan
Tuz, karabiber, galeta unu
Un
1 adet limon
su
Yapılışı:
Soğan rendelenir. Kıyma, rendelenmiş soğan, 1 yumurtanın beyazı, 2 kaşık galeta unu, tuz karabiber bir kabın içinde yoğrulur. İçine yıkanmış pirinç eklenir, pirinçleri kırmadan hafifçe tekrar yoğrulur. Genişçe bir kaba bolca un dökülür. Köfte harcından küçük parçalar kopartılarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Unlu kaba koyulur. Harç bitene kadar köfte yapılarak unlu kaba koyulur.


Köfteler sallanarak her taraflarının una bulanması sağlanır. Tencereye 4 bardak su koyulur su kaynayınca köfteler içine atılarak pişirilir. (ara ara karıştıralım unlar topak olmasın) dada önceden ayırmış olduğumuz yumurtanın sarısını 1 adet limonun suyunu sıkalım. Pişen yemeğin suyundan da azar azar ekleyerek aynı ısıya getirelim. Köfteler piştikten sonra yumurta ve limon karışımını tencereye dökelim. Beş dakika daha pişirdikten sonra tencerenin altını kapatalım. Taze çekilmiş karabiber serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not: Yemeğin kıvamını köftelerin üzerindeki un vereceğinden köfteleri bol unda sallayalım ve tencereye koyarken unlarını silkelemeyelim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...