9 Mayıs 2012 Çarşamba

AÇMA


AÇMA





Malzemeler:
1 bardak süt
1 bardak su
1 bardak sıvıyağ
1 paket yaş maya
3 kaşık şeker
4 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yumurta sarısı(üzerine sürülecek)
Yapılışı:
Yoğurma kabına 1 paket yaş maya koyulur. Ilık süt ve ılık su katılarak eritilir. 1 bardak yağ eklenir. Tuz, şeker ve yumuşak bir hamur olana kadar un eklenir. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakılır. Hamurdan parçalar kopartarak uzun bir şekil verilir.

 Bu uzun parça ters yönlerde çevrilerek iki ucu birleştirilir.

Açma şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz. Isıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Açma

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...