8 Mayıs 2012 Salı

KABAK ve HAVUÇ MÜCVER


KABAK MÜCVER


Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
1 kase yeşillik (dereotu, maydanoz, taze nane)
3-4 adet taze soğan
6-7 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kabaklar soyulur ve rendelenir. Avucumuzun içinde sıkarak fazla suyu alınır. Büyükçe bir kasenin içine rendelenmiş kabak, yumurta, ince doğranmış yeşillikler, ince doğranmış taze soğanlar, un ve 1 tatlı kaşığı tuz koyularak karıştırılır.
 Tavanın içine yağ koyulur. Yağ kızınca mücver karışımından kaşıkla dökülür burada önemli olan mücveri çok ince dökmek kalın olursa içi pişmez.

 1 kaşık döktükten sonra kaşığın arkası ile bastırarak mücver karışımını inceltelim. İki tarafını da güzelce kızartıp fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alalım bütün harcı pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.


HAVUÇ MÜCVER
Malzemeler:
3 -4 adet orta boy havuç
2 adet yumurta
1 kase yeşillik( dereotu maydanoz, taze nane)
3-4 adet taze soğan
5-6 kaşık un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Havuçlar soyulur ve rendelenir.  Büyükçe bir kasenin içine rendelenmiş, havuç yumurta, ince doğranmış yeşillikler, ince doğranmış taze soğanlar, un ve 1 tatlı kaşığı tuz koyularak karıştırılır.

 Tavanın içine yağ koyulur. Yağ kızınca mücver karışımından kaşıkla dökülür burada önemli olan mücveri çok ince dökmek kalın olursa içi pişmez. 1 kaşık döktükten sonra kaşığın arkası ile bastırarak mücver karışımını inceltelim. İki tarafını da güzelce kızartıp fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alalım bütün harcı pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...