20 Temmuz 2012 Cuma

BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA


BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA
                                     BİBERLİ, SUSAMLI TAVUK SARMA  



Malzemeler:
600 gr inceltilmiş tavuk fileto
1 adet salçalık kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
2 dilim çemensiz pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta akı
1 çay bardağı susam
Yapılışı:
Biberleri ve pastırmayı uzun ince doğrayın. Kaşar peyniri, tuzu, karabiberi ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini tezgaha alın. İç harcı tavukların içine paylaştırıp rulo şeklinde sarın.


 Kenarlarını kürdanlarla kapatın.


 Tavuk etlerini önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 


 Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp dilimleyin. Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...